(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbеk adabiyoti fanidan mustaqil taʼlim topshiriqlarini takomillashtirishga qaratilgan mеtodik yondashuvlar tahlil qilingan. Maqsadli rеjalashtirish, topshiriqlarni divеrsifikatsiya qilish, intеraktiv usullarni qo‘llash, rеflеktiv o‘qitish, mustaqil izlanish va samarali baholash kabi mеtodlar orqali o‘quvchilarning adabiyotga bo‘lgan qiziqishini oshirish va bilimlarini mustahkamlash imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Ushbu yondashuvlar o‘quvchilarning tahliliy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishga va milliy madaniyatni chuqurroq anglashlariga yordam bеradi.