(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Muloqot jarayonida nutq grammatikasini o‘qitish o‘quvchilarning grammatik qoidalarni to‘g‘ri tushunishi va muloqotda qo‘llay olish qobiliyatini shakllantiradi. Ammo, bu jarayonda ko‘plab qiyinchiliklarga duch keladi, jumladan, grammatik interferensiya, nazariya va amaliyot o‘rtasidagi tafovut, o‘quvchilarning motivatsiyasi yetishmasligi va darsliklarning moslashuvchan emasligi. Maqolada ushbu muammolarni bartaraf etish yo‘llari, jumladan, kommunikativ yondashuv, interaktiv metodlar va moslashuvchan ta’lim vositalaridan foydalanish usullari yoritiladi.