(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada Islom ta’limotidagi erkinlik g‘oyasi o‘rganiladi. Tadqiqotda erkinlikning shaxsiy, diniy va ijtimoiy jihatlari yoritilib, ularning jamiyat va davlat boshqaruvidagi o‘rni aniqlanadi. Islomda erkinlik g‘oyasi axloqiy mas’uliyat va dinlararo bag‘rikenglik bilan chambarchas bog‘liq ekanligi ko‘rsatiladi. Maqola Islomdagi erkinlikni yangi zamon talablari bilan uyg‘unlashtirish uchun ilmiy yondashuvni taklif etadi.