(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Mustaqillik yillarida aholini ijtimoiy himoya qilishda davlatning o‘rni va roli katta bo‘lishibilan birga, bu jarayonda nodavlat tashkilotlari, tadbirkor, ishbilarmonlarning roli ham kuchaya bordi. Ayniqsa,tadbirkorlik harakati kuchaya bordi. Pirovard natijada tadbirkor, ishbilarmonlarning aholini ijtimoiy muhofazaqilishdagi o‘rni kengaya bordi. Maqolada Surxondaryo viloyatida ijtimoiy muhofaza tizimida tadbirkorlikfaoliyati haqida so‘z boradi.