(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Súwretlew óneri terminlerin úyreniw barısında, álbette, terminologiyalıq sistemanıń qáliplesiwi, rawajlanıwı, sonıń menen birge terminlerdiń lingvistikalıq qásiyetlerin úyreniw zárúrli esaplanadı. Bul maqalada qaraqalpaq tilindegi súwretlew óneri terminleri tematikalıq toparlarǵa bólip analizlendi. Bul bolsa súwretlew óneri terminleriniń mánilerin ele de anıq túsiniwge ózinıń úlken tásirin tiygizedi.