(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Шоирлар ижодида пунктуациянинг муаллиф пунктуацияси сифатида қўлланилиши натижасида пунктуацион меъёрлардан чекиниб, лирикамизда ҳам мазмунан, ҳам шаклан ранг-баранг, юксак бадиийликка эга асарлар яратилмоқда. Шоир С.Иброҳимов ижодида паузанинг айрим белгилари шоир индивидуал услубига хос бўлиб, поэтик образ яратиш воситасига айланганлигини кузатиш мумкин. Қорақалпоқ лирикасида бадиий асарнинг шаклий ва услубий хусусиятларини ўрганишда тиниш белгилари муҳим ўрин тутади. Бу эса, ўз навбатида, шоирларнинг индивидуал услубий изланишлари ва ижодий истеъдоди билан боғлиқ ҳодисадир. Келажакда бу муҳим масалани чуқурроқ ўрганиш зарурати мавжуд.