(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada sehr, marosim va madaniyat nazariyalari kontekstida afsonalarning o‘rni tahlil qilinadi. Sehrning jamiyatdagi roli, marosimlarning tuzilishi va ularning ijtimoiy ahamiyati, shuningdek, madaniyatshunoslik va antropologiya fanlarida afsonalarning qanday talqin qilinishi yoritib beriladi.