(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Mazkur ilmiy tadqiqotda ijodiy individuallik tushunchasi va uni shakllantiruvchi asosiy komponentlar tahlil qilinadi. Xususan, XX asr modernistik adabiyotining yorqin namoyandasi Frans Kafka ijodidagi falsafiy-anglash mezonlari, mavjudotga nisbatan begonalik kabi gʻoyaviy-estetik jihatlar chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, oʻzbek zamonaviy adabiyotining isteʼdodli vakili Asad Dilmurodning ijodiy uslubi Kafka anʼanalari bilan qiyosiy asosda koʻrib chiqilib, uning adabiy tafakkuridagi oʻziga xos poetik qiyofasi ochib beriladi.