(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Maqolada asosan qoraqalpoq dehqonlarining tajribalari, ularning yerni o‘zlashtirishdagi usullari, mehnat qurollari tarixiy-etnografik jihatdan tahlil etiladi. Shuningdek, mehnat qurollarining turli xilligi, qo‘shni xalqlar turmushidagi qishloq xo‘jalik qurollarining o‘xshashliklari qiyosiy ko‘rsatilib, ayrim mehnat qurollarining o‘zgarishi dala yozuvlari misolida keltirilgan.