(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada «baxt» konsepti ingliz va o‘zbek tillarida lingvomadaniy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Maqolada har ikki tilda baxt tushunchasining semantik tuzilmalari, madaniy ta’sirlari va metaforik ifodalari o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari ushbu tushunchaning umumiy va milliy-madaniy xususiyatlarini ochib beradi hamda kross-madaniy konseptualizatsiyani chuqurroq tushunishga xizmat qiladi.