(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada XIX asr rus adabiyotida realizmning shakllanishi va rivojlanishi Aleksandr Sergeyevich Pushkin hamda Lev Nikolaevich Tolstoy ijodi prizmasi orqali ko‘rib chiqiladi. Ularning badiiy uslublari, mavzulari, obrazlari va falsafiy g‘oyalari tahlil qilinadi, bu esa rus realizmining o‘ziga xos yo‘lini shakllantirishga yordam bergan. Maqolada nafaqat tarixiy kontekst, balki realizm yo‘nalishining estetik chuqurligi ham alohida e’tiborga olinadi