(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Ushbu maqola ikkinchi tilni (L2) o‘zlashtirishda o‘rganish uslublarining ahamiyatini o‘rganadi va o‘quvchilarning yangi til ko‘nikmalarini rivojlantirish uchun foydalanadigan strategiyalarni individual imtiyozlar qanday shakllantirishiga e’tibor qaratadi. Kognitiv ta’lim nazariyasiga asoslanib, u turli xil o‘rganish uslublari modellarini va ularning til o‘rganish strategiyalari bilan aloqasini o‘rganadi. Maqolada ta’kidlanganidek, samarali o‘quvchilar o‘z strategiyalarini afzal ko‘rgan ta’lim uslublari, aniq vazifalari va shaxsiy maqsadlariga moslashtirishlari mumkin.