(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Maqolada Mahmud Qoshg‘ariyning «Devonu lug‘otit turk» asaridagi maqol-matallar inson tana a’zolaridagi qo‘llanilgan somatik komponentli birliklar tahlil qilindi. Maqolada turkiy tildagi so‘zlar va ularning ma’nosi, somatik maqol-matallarni qoraqalpoq tilida berilishi va adabiy tildagi ma’nolari ochib berildi.