(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Maqola Mulla Xudoyberdi Boysuniyning innovatsion g‘oyalari, diniy va dunyoviy bilimlarni birlashtirishga intilishi, bu yo‘lda chekkan qiyinchiliklari, shuningdek, Mulla Do‘st Nodir Boysuniyning ilm yo‘lidagi matonati va jamiyatdagi mavqeyi haqida batafsil ma’lumot beradi. Bu ikki boysunlik mudarrisning merosi mintaqa ma’rifatparvarlik harakatiga qo‘shgan muhim hissasi sifatida baholanadi