(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Zamonaviy tilshunoslikning asosiy yo‘nalishi fanlararo tadqiqotlar bo‘lib, uning korrelyativ komponenti "kontsept" atamasi hisoblanadi. Tilshunoslikning milliy va madaniy xususiyatlarini o‘rganish konseptual ishlanmalar sohasidagi asosiy muammodir. Ushbu maqolada konsept haqida dunyo tilshunoslarining fikrlari tahlil qilingan.