(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqola Markaziy Osiyoning bu hududi Ipak yoʻli boʻylab madaniyatlar va dinlar chorrahasi boʻlib xizmat qilgan ilk oʻrta asrlardagi Soʻgʻdiyonaning diniy manzarasini koʻrib chiqadi. Maqola mualliflari arxeologik topilmalar, yozma manbalar va tarixiy ma’lumotlarni o‘rganib, So‘g‘dda zardushtiylik, buddizm, nasroniylik va islom qanday birga yashab, o‘zaro aloqada bo‘lganligini tahlil qilib, mintaqaning diniy o‘ziga xosligini shakllantirishga hissa qo‘shgan.