(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Jahon adabiyotshunosligida badiiy san’atlarning asar shakl va mazmunini yuzaga chiqarishdagi o‘rni va ahamiyatini lingvopoetik, pragmatik, lingvofolkloristik nuqtai nazardan ochishga e’tibor kuchayib bormoqda. Bunda parallelizm san’ati badiiy-estetik tafakkur jarayoninining shakllanish asoslarini antropotsentrik aspektda ochishga keng imkoniyat bag‘ishlashi jihatidan ajralib turadi. Abdulla Oripov ijodidan ba’zi she’rlarning tahlilida parallelizmlarning qo‘llanilishi, turlari haqida yozilgan.