(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada Chag‘oniyon hududi qadimgi va o‘rta asrlar davri O‘rta Osiyo xalqlarining moddiy madaniyatida muhim o‘rin egallaydi. Bu yerda shahar madaniyati, dehqonchilik, ilm-fan va san’at yuksak darajada rivojlanganligi haqida ko‘plab ma’lumotlar berilgan.