(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada kognitiv-pragmatik yondashuv doirasida topishmoqli nutqda rus tilining bir tarkibli gaplari tahlil qilinadi. Tahlilning maqsadi – bir tarkibli gaplarning konseptual va kommunikativ xususiyatlarini aniqlash. Tadqiqot materiali yirik rus etnograflari va folklor to‘plovchilaridan biri Dmitriy Nikolayevich Sadovnikovning “Rus xalqining topishmoqlari” klassik nashri matnlaridir.