(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqola arab tilidan ingliz tiliga oʻzlashgan soʻzlarning tahliliga bag’ishlangan boʻlib, unda ingliz va arab tilshunoslarining har ikki til nuqtai nazarida “oʻzashma soʻzlari” atamasi va ingliz tilidagi arabcha qarz soʻzlari miqdori toʻgʻrisida turli qarama-qarshi qarashlar bilan boshlanadi. Shuningdek, Eski ingliz tilidagi ilk arabcha soʻzlardan to soʻnggi oʻn yilliklardagi bir nechta soʻzlar tarixini koʻrib chiqish hamda arab tilidan ingliz tiliga qarz olish bilan bogʻliq boʻlgan omillar yoritiladi.