(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
muallif Ibn Sino falsafasida komil inson g‘oyasini ko‘rib chiqadi, uni mistik va falsafiy ta’limotlarda muhim jihat sifatida ta’kidlaydi. Ibn Sinoning g‘oyasi bilan yaratilgan komil inson modeli bilim va ongning yuqori ideallarini aks ettiruvchi intellektual uyg‘unlik, me’yor va axloqiy go‘zallikdir.