(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada bo‘lajak pedagoglarda kasbiy mobillikni shakllantirish jarayonida ilmiy-tadqiqot ishlarining ahamiyati va zaruriyati haqida to‘xtalib o‘tilgan. Maqolada kasbiy mobillikning mohiyati, uning pedagogikadagi o‘rni va vazifalariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, bo‘lajak pedagoglarni ilmiy-ijodiy faoliyatga jalb etish orqali ularning kasbiy mobilligini rivojlantirish yo‘llari tahlil qilingan. Ilmiy tadqiqot, innovatsion yechimlar va pedagogik tajribalarni o‘rganish va qo‘llash orqali bo‘lajak pedagoglarning kasbiy mahoratini oshirish zarurligi asoslab berilgan. Maqolada kasbiy mobillikni rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan shart-sharoitlar, resurslar va pedagogik tavsiyalar berilgan.