(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ушбу мақолада, Юсуф Хос Ҳожиб ўзининг “Қутадғу билиг” асарини панд-насиҳат, комиллик ҳамда тасаввуфий руҳда яратганлиги, шунингдек асар муқаддимаси ҳамд (яъни Аллоҳни мадҳ этиш) ва наът (яъни пайғамбарларга олқиш) билан бошланиши асар ибтидосида ҳам интиҳосида ҳам ислом руҳи сингдирилгани тўғрисида ва “Қутадғу билиг”да илоҳиёт билан боғлиқ атамалар ҳам бир қатор қўлланганлигини исботловчи асосли фикрлар билан танишамиз.