(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqola talabalarning o‘quv faoliyatidan qoniqishida o‘quv motivatsiyasining o‘rni hamda uning psixologik jihatlari, talabalarni boshqalar tomonidan tan olinishidagi ruhiy holatlari, xarakter hususiyatlarining tarkib topishiga bag‘ishlanadi. O‘quv faoliyatidan qoniqish tushunchalarining mazmuni olimlarning ilmiy yondashuvlari asosida ochib berilgan.