(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada pedagog o‘z ixtisosligi bo‘yicha ta’lim va tarbiya ishlari yuzasidan jamiyat oldida mas’ul shaxs ekanligi, shu bilan birgalikda, o‘z ustida muntazam ravishda kasbiy tayyorgarligini takomillashtirib borishi, o‘qituvchi, muallim, ustoz, tarbiyachi, pedagog huquqiga ega bo‘lishi, aniqrog‘i, kasbiy kompetensiya egasi bo‘lishi, yetuk mutaxassis bo‘lish yo‘llari yoritilgan. Shuningdek, kasbiy rivojlanishning psixologik asoslari haqida ma’lumot berilgan bo‘lib, psixologiyaning shaxs rivojlanishidagi umumiy roli va vazifasi ham keng yoritilgan. Kasbiy rivojlanishning psixologik mazmuni harbiy psixologiya negizida tahlil qilingan.