(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Hozirgi globallashuv davrida odam savdosi jahon hamjamiyatining diqqatini tortuvchi dolzarb muammolardan biri hisoblanadi. Maqolada odam savdosi huquqqa qarshi jinoyat ekanligi, O‘zbekistonda ham uning holatlari aniqlanganligi, bu jinoyatni bartaraf qilish borasida amalga oshirilishi lozim bo‘lgan tadbirlar kabi masalalarni ochib berishga harakat qilingan.