(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqolada o‘quvchilarning yozma nutqini rivojlantirish metodikasi haqida bayon qilingan. Ona tili darsligiga qo‘yilgan asosiy talab o‘quvchilarning og‘zaki va yozma savodxonligini oshirish, to‘g‘ri va ravon so‘zlashni o‘rgatishdan iborat. Yozma nutq to‘g‘ri shakllanishi uchun aniq va ravon nutq hamda grammatik qurilmalardan to‘g‘ri foydalanish zarur bo‘ladi. Grammatik qurilmalarni yaxshi bilishi bolaning gaplarni to‘g‘ri tuzishda va yozuvda har qanday xatodan xoli yozishga yordam beradi. Yozuv ko‘nikmasini shakllantirish mashqlar orqali yanada rivojlantiriladi. Maqolada bu haqida batafsil ma’lumot berilgan.