(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada jahon va o‘zbek tilshunosligida kasb-hunar terminlari tadqiqi yuzasidan amalga oshirilgan tadqiqotlar tahlil qilingan. Shuningdek, terminologiya masalalari ilmiy-texnik ishlab chiqarish, kasb-hunar, har xil tarmoqlar leksikasi, ijtimoiy hayotning barcha jabhalariga tegishli so‘z va iboralarni qamrab olishi xususidagi fikrlar ham batafsil yoritilgan.