(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Avtor maqalada dástanlarda batırlar tuwılǵannan keyingi xalıqlıq túsinikler haqqında maǵlıwmat beredi. Qaraqalpaq xalıq qaharmanlıq dástanlarınıń kópshiliginde bala tuwılǵannan keyingi ámelge asırılatuǵın salt-dástúrler turmıslıq xarakterge iye. Yaǵnıy bolajaq qaharmannıń obrazın ashıw ushın súyinshi, súnnet, ism tańlaw, toy sıyaqlı salt-dástúrlerge kóbirek itibar qaratıladı. Bul qaraqalpaq xalıq dástanlarınıń tórkini áyyemgi dáwirler menen baylanıslı ekenliginen dárek beredi.