(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada jadidchilik harakatining yuzaga kelishi, uning Turkiston bo‘ylab tarqalishi, jadidchilikning asosiy maqsad va yo‘nalishlari haqida fikr yuritilgan bo‘lib, maqola davomida jadidlar tomonidan yaratilgan asarlarning o‘z davri va bugungi kun bilan bog‘liqligi, xususan bu jarayon Abdulla Qodiriy asarlari negizida yoritib, izohlab o‘tilgan.