(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada xorazmlik tinib-tinchimas, yuragida doimo ilmga bo‘lgan intilish jo‘sh urib turadigan shoiraning nasriy va lirik asarlarining shakllanish bosqichlarini va turli epik va lirik janrga mansub asarlarning kelib chiqish tarixi va ulardan ko‘zlangan maqsadlari nimalardan iborat ekanligini bilib olishimiz mumkin.