VIKTORIYA DAVRIDAGI REALISTIK ROMANCHILIK (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada Viktoriya davridagi realistik romanchilik tarixi, romanchilikning yukasalishi, Viktoriya davri realistik romanchiligining evolyutsiyasi, Viktoriya davridagi realistik janrdagi romanlarning xususiyatlari, gazeta va davriy nashrlarda chop etilish holatlari haqida so‘z boradi. Jahon adabiyotida Viktoriya davrining realistik romanchilik tarixi insonparvarlik g‘oyalari rivojiga katta ta’sir ko‘rsatgani, ularda ijtimoiy hayot va jamiyatdagi mavjud muammolarni to‘liq tasvirlab berganligi e’tirof etilgan.