MUALLIF MOTIVI MATNNING PSIXOLINGVISTIK EKVIVALENTLIGINING ASOSI SIFATIDA (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Tadqiqot muallifining maqsadi tarjimashunoslik kontekstida psixolingvistik ekvivalentlikni aniqlash va o‘rganishdir. Muallif psixolingvistikani tarjima kontekstida o‘rganish muhimligini ta’kidlab, ushbu soha haqidagi tushunchani kengaytirishga intiladi. Tadqiqot sarlavhasi matnni tarjima qilishda muallifning IT motivining psixolingvistik ekvivalentlik jihatiga alohida e’tibor qaratilishidan dalolat beradi, bu esa muallifning ushbu jihatni chuqur o‘rganish va ushbu sohadagi bilimlarini kengaytirish istagidan dalolat beradi.