MILLATLARARO MADANIYATLAR MULOQOTI XALQ DIPLOMATIYASI RIVOJINING MUHIM OMILIDIR (O‘zbekiston va Ozarbayjon misolida) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqola muallifi o‘zaro tushunishga erishish uchun idrok, empatiya, o‘zaro ta’sirga tayyorlik va madaniyatlararo kompetentsiyalarni shakllantirish kabi zarur shartlarga e’tibor qaratadi. Ijtimoiy ko‘nikmalar, kognitiv komponent va empatik qobiliyatlarning hamkorlikni o‘rnatish va rivojlantirish va muloqot to‘siqlarini bartaraf etishdagi roli alohida ta’kidlanadi. Ishonchli sheriklik munosabatlarini o‘rnatishning yuqoridagi usullarini haqli ravishda har qanday ijtimoiy o‘zaro munosabatlarda va ishbilarmonlik, hamkorlikda samimiylik va ishonchni ta’minlaydigan «ommaviy diplomatiya» vositasi deb atash mumkin.