INGLIZ TILI MAQOLLARIDA ATOQLI OTLARNING LINGVOMADANIY XUSUSIYATLARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqolada madaniyat antroponimik kodining maqollardagi namoyon bo‘lishi o‘rganiladi. Antroponimik kod, lingvomadaniy kodlarning kichik to‘plami bo‘lib, madaniyat ichidagi o‘ziga xos ismlar tizimini o‘z ichiga oladi va uning tarixiy, ijtimoiy va madaniy jihatlarini aks ettiradi. Har bir etnik guruh turli tarixiy davrlarda shaxs ismlarining o‘ziga xos registrini va xalq va kanonik nomlar orasida o‘zgarib turadigan antroponimik modeli o‘rganib chiqiladi.