QADIMGI TURKIY XALQLARDA TOTEMIZM VA SAJDALAR TARIXSHUNOSLIGIGA DOIR (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Qadimda turkiy qabilalarda totemizm tarqalgan bo‘lib, ko‘plab qabilalarning o‘z totemi bo‘lgan. Mazkur maqolada turkiy xalqlarda bo‘riga sajda qilishdan tashqari, ko‘plab miqdorda hayvonlar kulti mavjud bo‘lganligini ochib beradigan ayrim yozma manbalar va ilmiy ishlar sharhlangan.