PEDAGOGIK TA’LIM JARAYONIDA TALABALAR KOMPOZITSION-MANTIQIY NUTQINI RIVOJLANTIRISH METODIKASIv (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning kompozitsion-mantiqiy nutq ko‘nikmalarini rivojlantirish yo‘llari, pedagogik ta’lim jarayonida talabalar nutq texnikasini rivojlantirish muammosini ilmiy-nazariy jihatdan asoslashga qaratilgan fikrlar bayon etilgan. Nutq turlari va ulardan to‘g‘ri foydalanish yo‘llari keltirib o‘tilgan.