O‘ZBEK EPISTOLYAR NASRINING SHAKLLANISHI VA TARAQQIYOT YO‘LLARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Epistolyar bo‘lmagan epik asarlarda ham maktub motivining mavjud bo‘lishi tabiiy holdir. Ularda asosan bir-biridan uzoqda bo‘lgan qahramonlarning muhim fikrlari, o‘y-xayollari va dunyoqarashi o‘z aksini topgan bo‘ladi. Ushbu maktublar asar arxitektonikasida, syujetning takomilida hamda personajlar taqdirining hal qiluvchi pallalari yuzaga kelishida muhim o‘rin tutadi. XIX asr rus jamiyatidagi vaziyatni hamda umumbashariy muammolarni mahorat bilan badiiy talqin qilgan.