“ФАВОИДУ-Л-БАҲИЯ” АСАРИДА ҲАНАФИЙ ОЛИМЛАР ТАРИХИ (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ушбу мақола ҳинд диёридан етишиб чиққан аллома, шайх, муҳаққиқ Абулҳасанот Абдулҳай Лакнавийнинг ҳаёти, илмий фаолияти ҳамда унинг “Фавоиду-л-баҳия” асари ёзилиш тарихига бағишланган. Шунингдек, мазкур мақолада “Фавоиду-л-баҳия” асарининг ислом цивилизациясидаги аҳамияти, мусулмон олимлари ҳаёти ва илмий фаолиятини тадқиқ этишдаги роли очиб берилган.