“ALPOMISH” ASARI INGLIZCHA TARJIMASIDA EKVIVALЕNTLIKNING O‘ZIGA XOS JIHATLARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Mazkur maqola tarjimashunoslikda ekvivalentlikning o‘ziga xos jihatlariga bag’ishlangan bo‘lib, “Alpomish” dostoni inglizcha tarjimasidagi lingvistik birliklarni tahlilga tortilgan. Shuningdek, sintaktik ekvivalentlik tahlilining asosiy jihatlari, gapning turlarini, ularning tuzilishi va funksional ma’nosini asar doirasida o‘rganishga oid ma’lumotlar keltirilgan.