MAHMUD ZAMAXSHARIYNING “ATVOQ UZ - ZAHAB” ASARIDA FALSAFIY-AXLOQIY MASALALAR YECHIMI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada Mahmud az-Zamaxshariyning “Atvoq–uz zahab” asarida keltirilgan falsafiy-axloqiy qarashlari o‘rganilgan. Shuningdek, insonning axloqiy-ma’naviy yuksalishida muhim ahamiyatga ega bo‘lgan fazilatlar, axloqiy tamoyillar batafsil bayon qilingan va ularning bugungi kundagi ahamiyati ochib berilgan.