AXBOROT URUSHI TUSHUNCHASINING G‘OYAVIY TABIATI VA MAFKURAVIY XUSUSIYATLARI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqolada axborot urushi tushunchasi, uning g‘oyaviy tabiati va mafkuraviy xususiyatlari ilmiy jihatdan asoslab berildi. Hozirgi kunda jahonda yuz berayotgan globallashuv jarayonlari, axborotlashgan jamiyat tendensiyalari har bir hududda insonlar ongiga ba`zi hollarda salbiy ta’sirini o‘tkazayotgani uchun, uni bartaraf etish, ijobiy ta’sirini kuchaytirish muhim vazifa sanaladi. Bu hodisani chuqur o‘rganmay turib unga moslashish, kerak bo‘lganda, uning yo‘nalishini tegishli tarzda o‘zgartirish mumkin emas. Bugungi global dunyodagi tahdidlarni chuqur o‘rganmaslik, ularni bartaraf etish strategiyasi, taktikasi va texnologiyasini ishlab chiqmaslik mamlakat iqtisodi va madaniyati, ma’naviyatini tog’dan tushayotgan shiddatli sel oqimiga yoki dengiz to`foniga topshirib qo‘yish bilan baravar bo‘ladi.