TARGHIMA (SAT): ILMIY ASOSLASH VA UNING ZAMONAVIY TARZHIMASHUNOSLIKDAGI ROLI. (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Makola uzbek va inglis adabiyotiga e'tibor qaratgan holda “contextli associativ tarzhima (SAT)” usulini ilmiy asoslashga bag'ishlangan. CAT lexicon noaniqliklarni hal qilishning ilgor usulinovation belgilaridir, bunda asosiy zhihat matndagi context va associativ alokalarni chukur kuchaytiradi. Maqolada o'zbek va ingliz adabiyoti asarlaridan misollar tahlil qilingan, SAT usuli homonimlarni tg'ri talkin qilish, asl semantics va madaniy nuancelarni saklab ko'rish hosil berishi kw rasmlar.