OG‘ZAKI DISKURSNI BELGILOVCHI EKSTRALINGVISTIK OMILLAR (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada og‘zaki diskursni belgilovchi ekstralingvistik omillar, ularning o‘ziga xos lisoniy xususiyatlari to‘g‘risida fikr yuritiladi. Xususan, og‘zaki diskursning ekstralingvistik tarkibini muloqot jarayonidagi tartib- qoidalar, istirokchilarning yuz ifodasi va tana tili, xatti-harakati, insonlarning muloqotdagi xulq-atvori tashkil qilishi xususidagi mulohazalar, shuningdek, ingliz xalqining muloqot maydonida amal qilinishi kerak bo‘lgan lingvokulturologik xususiyatlar ham keltirib o‘tilgan.