FITRAT SHE’RIYATIDA SOMATIZMLAR (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada XX asr o‘zbek madaniyati, fan va ta’lim, adabiyot sohasining yirik vakili, o‘zbek jadidchiligining ulkan siymolaridan biri bo‘lgan Abdurauf Fitrat she’riyatidagi somatizmlarning estetik va semantik funksiyalari, somatik komponentli birliklarning qanday ishlatilganligi haqida nazariy fikrlar berilgan. Somatik birliklar “Kim deyay seni?” va “Go‘zalim, bevafo gulistonim” she’rlari asosida tahlilga tortilgan.