KORRUPSIYANING YUZAGA KELISHIDA IJTIMOIY OMILLARNING DESTRUKTIV TA’SIRI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Korrupsiyaviy omillar ana shu hodisa yashab turgan jamiyatning o‘zi yaratgan nosog‘lom muhitida namoyon bo‘ladi. O‘z navbatida huquqiy savodxonlik jamiyatning muhitini sog‘lomlashtiribgina qolmasdan, fuqarolik nazorati, demokratik institutlarini kuchaytiradi va huquqiy ijodkorlikda aholining ishtirokini oshirib, iqtisodning o‘sishiga olib kelishi kuzatiladi. Maqolada ijtimoiy qadriyatlar – korrupsiyaning tarqalishidagi asosiy omil, yo‘llari va usullarining mohiyatini ochib beradi.