BO‘LAJAK XORIJIY TIL O‘QITUVCHILARINING INFORMATSION-ANALITIK KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Har bir insonning axborotdan foydalanish, uni olish va tasarruf etish huquqi qonun bilan kafolatlangan bo‘lsa-da, ayrim ijtimoiy tartibotni, xavfsizlik qoidalarini buzishi qonun bilan taqiqlanadi. Shuning uchun ham xorijiy saytlar va sahifalardan ko‘proq ma’lumotlar oluvchi, almashuvchi bo‘lajak xorijiy til o‘qituvchilarida axborotlarga tahliliy qarash, analitik tahlil qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish bu ta’sirlarning oldini olishi mumkin.