OROLBO‘YI KO‘CHMANCHI QABILALARNING HARBIY SALOHIYATI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada antik davrda Orolbo‘yi hududlarida yashagan ko‘chmanchi qabilalarning harbiy salohiyati, mudofaa jarayonlari, O‘rta Osiyodagi ilk davlatlar, Eron-ahamoniylari, Aleksandr Makedonskiy, Salavkiylar, Yunon-Baktriya davlatlari bilan siyosiy, ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlar, harbiy tayyorgarligi yoritilgan.