CHET TILINI O‘RGANISHDA IDROK ETISH VA EMOTSIYANING O‘RNI HAMDA TA’LIMDAGI AHAMIYATI (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Tuyg‘ular bizning hayotimizda hal qiluvchi rol o‘ynaydi va til hissiyotlarni idrok etish va ifodalash uchun vositadir. Ushbu maqola tegishli adabiyotlarni o‘rganadi va lingafon sinfida his-tuyg‘ularning ishtirokini oshirish yo‘llarini ko‘rib chiqadi. Adabiyotda olingan dalillarni hisobga olgan holda, o‘qitish dasturlarini ishlab chiqish va amalga oshirishda neyrolingvistik va psixolingvistik ma’lumotlarning rolini ko‘rib chiqish vaqti keldi, bunda maqsadli tilning lingvistik xususiyatlariga e’tibor qaratiladi, bu esa hissiy tilga deyarli o‘rin qoldirmaydi.