O‘ZBЕKISTON SSR XALQ SUDLARINING SHAKLLANISHI TARIXIDAN (XX asrning 30-yillari misolida) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada XX asrning 30-yillarida O‘zbеkiston SSRda xalq sudlarining faoliyati tahlil qilingan. Jumladan, sudyalarning kasbiy salohiyati, ma’lumoti, milliy tarkibi, iqtisodiy jihatdan nochor ahvoli, ish yuritish uchun yеtarli sharoit bilan ta’minlanmaganligi kabi holatlar arxiv hujjatlari hamda ilmiy adabiyotlar tahlili asosida yoritib bеrilgan.